ulkomaalaus, maalari

Puutalon Huoltomaalausväli – Näin Pidennät Ulkomaalauksen Kestoa

Puutalon ulkomaalaus on paitsi visuaalinen ilo, myös välttämätön toimenpide, joka suojaa kotiasi vuosien ajan. Oikein tehtynä ja oikeaan aikaan toistettuna se voi estää monenlaisia vaurioita ja pidentää rakennuksen ikää merkittävästi. Mutta kuinka usein puutalon ulkomaalaus tulisi tehdä? Tässä blogipostauksessa sukellamme puutalon huoltomaalausvälin maailmaan.

Mikä on oikea ulkomaalausväli?

Tavanomainen ulkomaalausväli puutalolle on yleensä 5-15 vuotta, mutta tämä voi vaihdella monista tekijöistä riippuen.

  1. Sääolosuhteet: Jos kotisi sijaitsee alueella, jossa on voimakkaita sateita, voimakasta tuulta tai muita ankaria sääolosuhteita, maalauksen kuluminen on nopeampaa.
  2. Alkuperäisen maalauksen laatu: Laadukas maalaustyö ja -materiaali voivat pidentää seuraavaa huoltomaalausta.
  3. Puun laatu ja kunto: Vanhat ja vaurioituneet puupinnat voivat vaatia useammin huoltomaalausta kuin uudet tai hyvässä kunnossa olevat pinnat.

Vinkkejä huoltomaalausvälin pidentämiseen

  • Valmistele pinta huolellisesti: Ennen maalaamista varmista, että puupinta on puhdas, kuiva ja mahdollisesti hiottu. Maali tarttuu parhaiten hyvin valmisteltuun pintaan.
  • Valitse oikea maali: Kaikki maalit eivät ole samanlaisia. Valitse ulkokäyttöön tarkoitettu, laadukas maali, joka on suunniteltu kestämään sääolosuhteita ja UV-säteilyä. Suomen olosuhteisiin parhaat ulkomaalit löydät tikkurilalta, teknokselta ja virtaselta.
  • Oikea maalaustekniikka: Käytä oikeaa maalaustekniikkaa ja välineitä. Varmista myös, että maalaa oikeaan aikaan – ei liian kuumalla, kylmällä tai kostealla säällä.

Merkit siitä, että on aika suorittaa ulkomaalaus uudestaan

Jos et ole varma, onko kotisi ulkomaalaus tarpeeksi hyvässä kunnossa, etsi seuraavia merkkejä:

  • Maalin lohkeilu tai hilseily
  • Puun värin haalistuminen
  • Näkyvä puu tai alusta
  • Homeen tai sammalen kasvu maalipinnalla

Lopuksi

Puutalon huoltomaalaus ei ole vain esteettinen valinta, vaan myös kriittinen osa rakennuksen ylläpitoa. Säännöllinen tarkastus ja maalaus oikeaan aikaan säästävät sinulta pitkällä aikavälillä sekä rahaa että vaivaa. Talon ulkomaalauksen voit tehdä halutessasi itse, mutta mikäli haluat säästää aikaa, pyydä meiltä tarjous työstä😉

Muista, että laadukas ulkomaalaus on investointi kotiisi. Se suojaa rakennustasi, pidentää sen ikää ja pitää sen näyttämään kauniilta vuosien ajan. Onko aika päivittää sinun puutalosi ulkomaalaus?

Vastaa