Katon puhdistus

Säännöllinen huolto pidentää käyttöikää

Katon puhdistuksella saat luotettavan vesikatteen.

Tiili- ja huopakatto ovat pitkäikäisiä, kun ne puhdistetaan ja käsitellään kasvustontorjunta-aineella säännöllisesti. Pelkästään rikkoutunut tiili, irronnut huopa ja tarkastamaton aluskate aiheuttaa vesivahinkoriskin. Katolle kerääntyvä kasvusto ja sammal haurastuttaa kattoa ja lyhentää sen käyttöikää.

Rikkoutuneen tiilen tai huovan raosta vesi voi päästä valumaan katon rakenteisiin ja tehdä tuhoa. Katon kunto pysyy siis parempana, kun siellä ei ole kosteutta sitovaa kasvustoa estämässä katon kuivumista. Katon alkuperäinen väri näkyy myös kirkkaampana, kun se pidetään puhtaana.

 

katon pinnoitus

Katon mekaaninen puhdistus ja kasvuston torjunta

Jos katon pinta ei ole merkittävästi haurastunut eikä halkeillut, riittää sille usein sammaleen poisto mekaanisesti sekä käsittely kasvustontorjunta-aineella. Pelkkä sammaleen poisto kotikonstein kaapimalla ei ole pitkäikäinen ratkaisu, sillä huokoiseen pintaan jää kasvusto elämään ja kasvaa seuraavana vuonna takaisin. Siksi kasvusto poistetaan ensin mekaanisesti kaapimalla, jonka jälkeen katto käsitellään kasvustontorjunta-aineella. 

Katon säännöllinen puhdistus ja huolto kyseisellä menetelmällä on kustannustehokas ja toimiva tapa pidentää katon käyttöikää. Kasvustontorjunta-ainekäsittely on suositeltavaa tehdä noin 3-5 vuoden välein. 

Benac 50

Tuho- ja torjunta-aineena käytämme Benac 50 ainetta. Se poistaa tehokkaasti kasvustoja ja antaa pitkäaikaisen suojan uutta kasvustoa vastaan, pintamateriaaleja vahingoittamatta. Benac 50 on laimennettava geelimäinen liuos, joka koostuu kvartääriammonium-yhdisteistä ja toimii erittäin tehokkaasti mikro-organismeja vastaan. Käsittelyn jälkeen kasvusto ei saa enää ravintoa, jonka ansiosta sammalet ja levät kuolevat välittömästi. Kuollut kasvusto huuhtoutuu pois sadevesien mukana seuraavan vuoden aikana.

Benac 50
Maalarit

Katon puhdistus: Työvaiheet

1.  Katon kunto- ja tiiveystarkastus

2. Akuuttien ongelmien korjaus (aluskatteen repeämät, läpivientien tiivistys)

3. Rikkinäisten tiilten vaihto, irronneen huovan kiinnitys, räystäskourujen tyhjennys

4. Torjunta-aine käsittely

5. Katon mekaaninen puhdistus

6. Työmaan siivous ja jätteiden poisvienti

 Jos tiilikaton pinta on merkittävästi kulunut ja tiili haurastunut, suosittelemme tiilikaton pinnoitusta. Katon kunto selviää kuntotarkastuksessa, varaa aika alhaalta.

Ota yhteyttä!

joona kasvokuva

Joona Harmaala

Myynti

040 1432 371

myynti@laatutrio.fi