Katon pinnoitus
Katon pinnoitus

Katon pinnoitus vai kattoremontti: Kumpi kannattaa valita?

Katto on kodin kruunu, joka suojaa taloa sään armoilta. Kun katto alkaa näyttää kulumisen merkkejä, omistajat joutuvat pohtimaan: pitäisikö valita katon pinnoitus vai kattoremontti? Molemmissa vaihtoehdoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti katon pinnoituksen etuihin, ottaen huomioon, että se on usein kustannustehokas ja vähemmän toimenpiteitä vaativa vaihtoehto verrattuna täyteen kattoremonttiin.

Katon Pinnoitus:

Plussat:

 1. Kustannustehokkuus:
  • Katon pinnoitus on yleensä edullisempi kuin täysi kattoremontti. Karkeasti laskettuna katon pinnoitus kustantaa noin kolmanneksen täyden kattoremontin hinnasta. Se tarjoaa taloudellisen ratkaisun, joka kuitenkin pidentää katon käyttöikää ja parantaa ulkonäköä ilman merkittäviä kustannuksia.
 2. Pikainen asennus:
  • Toisin kuin kattoremontti, katon pinnoitus voidaan suorittaa nopeasti, vähentäen näin häiriötä päivittäisessä elämässä ja mahdollistaen nopean paluun arkeen.
 3. Energiatehokkuus:
  • Nykyaikaiset pinnoitteet voivat heijastaa auringon säteilyä, mikä alentaa rakennuksen lämpötilaa kesäisin ja voi säästää ilmastointikuluissa.
 4. Ulkonäön parannus:
  • Pinnoitus uudistaa katon ulkonäköä, lisäten kiinteistön esteettistä arvoa ja vetovoimaa.

Miinukset:

 1. Ei korjaa rakenteellisia vikoja:
  • Jos katon rakenteelliset ongelmat ovat laajat, pinnoitus ei niitä korjaa. Tässä tapauksessa tarvitaan syvällisempää kattoremonttia.
 2. Ei yhtä pitkäikäinen kuin kattoremontti:
  • Pinnoituksen elinkaari on yleensä lyhyempi verrattuna uuden katon asentamiseen, vaikkakin se voi olla huomattavan pitkä, yleensä jopa 15-20 vuotta.
 3. Sääolosuhteiden vaikutukset:
  • Vaikka pinnoite on kestävä, äärimmäiset sääolosuhteet voivat lyhentää sen ikää.
katon pinnoitus
Katon pinnoitus

Kattoremontti:

Plussat:

 1. Uusi alku:
  • Täydellinen kattoremontti antaa katon rakenteille uuden elämän, parantaen kotisi suojaa ja lisäten sen arvoa.
 2. Rakenteellisten ongelmien korjaus:
  • Kattoremontti mahdollistaa kaikkien rakenteellisten ja piilevien vaurioiden korjaamisen.
 3. Pitkäikäisyys:
  • Uusi katto voi kestää vuosikymmeniä, ollen siten pitkäaikainen investointi.

Miinukset:

 1. Korkeammat kustannukset:
  • Täysi kattoremontti on merkittävä investointi, joka voi olla monelle taloudelle liian hintava.
 2. Pitkä asennusaika:
  • Remontti voi olla aikaa vievä prosessi, joka voi häiritä normaalia elämää pidemmän aikaa.
 3. Mahdollinen asumiskatkos:
  • Joissain tapauksissa remontti voi vaatia väliaikaista muuttoa, jos työ on erityisen laaja tai jos talon sisätiloihin kohdistuu vaikutuksia.

Päätelmä:

Kun punnitset katon pinnoituksen ja kattoremontin välillä, on ensiarvoisen tärkeää arvioida katon nykyinen kunto, budjettisi ja tulevaisuuden tarpeesi. Jos esimerkiksi katto on pääosin rakenteiltaan hyvässä kunnossa ja tavoitteena on jatkaa nykyisen katon elinkaarta, silloin katon pinnoitus voi olla oikea ratkaisu. Se on kustannustehokas, nopea toteuttaa ja parantaa katon ulkonäköä sekä suojaa. Toisaalta, jos katon ongelmat ovat syvällisiä ja rakenteellisia, silloin kattoremontti on pitkäikäisempi ja kattavampi ratkaisu.

Lisäksi, valinta katon pinnoituksen ja kattoremontin välillä ei ole aina helppo. Siksi meidän asiantuntijamme Laatutriolta ovat valmiita auttamaan sinua arvioimaan kattosi kunnon ja määrittämään parhaan toimenpiteen juuri sinun tarpeisiisi. Voit myös kilpailuttaa kattoremontin urakkamaailma.fi sivuston kautta. Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi lisätietoa. Voimme myös sopia arviokäynnin katollesi. Tehdään yhdessä katostasi taas kestävä ja kaunis!

Vastaa