7 vinkkiä kesälomamaalarille

7 vinkkiä kesälomamaalarille

Onko talosi edusta alkanut rapistua? Vaihtuvat kesät ja talvet ovat tehneet tepposensa, ja ulkoseinät huutavat uutta maalipintaa? Olet kenties mittaillut tulevia kesälomaviikkoja ja harkinnut homman hoitamista itse. Urakan plussat (itse tehty on itse tehty) ja miinukset (lomasuunnitelmien hyvästely, stressaavat sadepäivät, hikoilu erilaisia maalitörppöjä vertaillessa…) on tarkkaan analysoitu, ja omin käsin tekeminen houkuttelee edelleen enemmän kuin ammattilaisten tarjoukset. Ymmärrämme hyvin plussapuolen, maalaaminenhan on mukavaa. Jotta maalausurakkasi voi olla mukava loppuun saakka, haluamme jakaa sinulle seitsemän vinkkiä yleisimpien sudenkuoppien välttämiseksi.

1. Harjaamalla hyvä

Urakkasi alkaa seinän homepesulla. Irtonaisen ja elävän materiaalin hävittäminen vaatii aikaa ja vaivaa. Parasta jälkeä tulee harjalla ja hyvällä homepesuaineella. Vaikka mieli tekisi jo nopeasti sutimaan, pensseliin ei kosketa ennen seinien huolellista harjaamista. Talon ympäri kiertäminen harjan varressa on ensimmäinen askel toivottuun lopputulokseen.

2. Älä lotraa vedellä

Pestessäsi seiniä, varo runsaan veden käyttämistä räystäiden alusilla. Näin vältät veden kulkeutumisen välikatolle, etkä aiheuta itsellesi harmaita hiuksia ja lompakon kaventumista tulevaisuuden kosteusvaurioiden vuoksi.

3. Jätä isoukin tikkaat vintille

Kuullessaan maalausurakastasi, hyväntahtoinen isoukki saattaa tarjota sinulle sota-ajoista asti hienosti palvelleita puutikkaita. Kieltäydy tarjouksesta kohteliaasti, pahoittamatta ukin mieltä. Valitse maalaukseen ammattitasoiset alumiinitelineet. Urakan edetessä kiität valintaasi, sillä hyvät telineet ovat turvalliset ja kevyet liikuttaa.

4. Sudi laadulla

Maalaaminen on välineurheilua. Vanhalla, harjaksia jokaiseen ilmansuuntaan työntävällä pensselillä ei onnistu mitenkään tarkkojen rajausten tekeminen. Rautakaupan pensselihylly ei siis ole oikea paikka säästää. Valitse kahdesta vaihtoehdosta kalliimpi, sillä pensselin hinta korreloi yleensä laatuun.

5. Suojaa huolella

Yritystoimintamme alussa saimme maalintoimittajilta kullanarvoisen varoituksen, jonka haluamme jakaa myös sinulle. ”Kuitenkin kaadatte maalipöntön kalliille terassille, joten suojatkaa hyvin”. Ylitsepursuava luottamus omiin kykyihin ja huolellisuuteen on siis tässä kohtaa hyvä jättää jäähylle. Pelaa heti varman päälle ja käytä suojaamiseen aikaa.

6. Seeprat kuuluvat luontoon, eivät talon seinille

Maali aloittaa kuivumisen sinä silmänräpäyksenä, kun se on tarttunut seinään. Jos sen kummemmin miettimättä luotat ”ylhäältä alas”-taktiikkaan, voit yllättyä lopputulemasta. Edetessäsi seinää alaspäin, aloittaa ylhäällä oleva maalipinta jo kuivumisen, ja viereen tuleva kerros jättää seinään pitkittäisen raidan. Lopulta saat ihailla seinää, joka on saanut inspiraationsa eräältä viidakon eläimeltä. Seinään maalattu seepra ei tosiaan pääse raidoistaan, joten ota se huomioon ennen kuin tartut pensseliin.

7. Lotraa maalilla

Käytä maalia reilusti. Liian kuivan pensselin tunnistat kahisevasta äänestä. Terve merkki on, jos sutiessa kuuluu kahinan sijaan litinää. Runsaalla maalin käytöllä vältät laikukkaan lopputuloksen ja maalipinta kestää hyvänä pidempään. Pihaan astuessa talon ulkoseinät aloittavat tunnelman luomisen – niin vieraiden kuin kotiväenkin silmissä. Itsessään se on jo hyvä syy panostaa maalaukseen. Huolellisuudella saat esteettisyyden lisäksi pidennettyä merkittävästi maalipinnan huoltoväliä. Tee siis maalausurakallesi suunnitelma, jota ei pilata kiireellä. Entä sitten, jos suunnitteluvaiheessa huomaa maalausurakan syövän liian suuren osan kesälomapäivistä? Joudutko sysäämään kalareissut, sukuloimiset ja lasten toivomat huvipuistomatkat kauas tulevaisuuteen? Kun urakan tekeminen tuottaa liikaa stressiä, älä epäröi pyytää meiltä apua. Tarjoamme sinulle yhdessä paketissa sekä hohdokkaan ulkoasun talollesi että rentouttavat lomapäivät.

Ota yhteyttä!

Joona Harmaala

Joona Harmaala

Myynti

040 1432 371

myynti@laatutrio.fi