Maalari Äänekoski
Talon maalausta.

Talon maalaus hinta – Mistä hinta muodostuu?

Mistä muodostuu talon maalaus hinta? Talon ulkovuoren maalauksen hinta koostuu useista eri tekijöistä. Maalausurakan hintaa laskiessa seuraavat seikat määrittävät hinnan muodostumisen. Näitä ovat maalattavan alueen kokonaispinta-ala, maalattavan seinän kunto ,talon maantieteellinen sijainti, maalikerrosten määrä, maalattavan kohteen tekninen haastavuus, maalin valinta sekä lisätöiden määrä.

Maalattava pinta-ala

Maalattavan alueen kokonaispinta-ala on suurin hintaan määrittävä tekijä, sillä maalauksen hinta lasketaan yleensä maalattavien neliöiden mukaan. Mitä suurempi maalattava pinta-ala on, sitä korkeammaksi maalauksen hinta muodostuu. Maalattavaa pinta-alaa laskiessa täytyy huomioida seinä-, räystäs-, alakatto- ja kaidepinta-alat.

Seinän kunto

Toinen merkittävä hintaan vaikuttava tekijä on maalattavan pinnan kunto. Mikäli edellisestä maalauskerrasta on yli 10 vuotta aikaa, on todennäköistä että seinän maalipinta on alkanut hilseilemään ja irtoamaan seinästä. Tällöin maalattavalta pinnalta täytyy kaapia irtoava maali pois mekaanisella kaapimella, jonka jälkeen puupaljaille pinnoille suoritetaan pohjamaalaus. Jos puu on ollut pitkiä aikoja ilman suojaavaa maalikerrosta, rankat sääolosuhteet ovat voineet vaurioittaa puuta liikka. Tällöin ulkovuorilaudoitusta voidaan joutua vaihtamaan tietyiltä osin. Pohjatöiden osuus vaihtelee merkittävästi kohteiden välillä ja muodostaa ison osan kokonaishinnasta.

Talon sijainti

Maalattavan talon maantieteellinen sijainti voi myös vaikuttaa hinnan määrään. Mikäli kohde sijaitsee kauempana maalausyrityksen lähimmästä toimipisteestä, maksetaan tekijöille kilometrikorvaukset ja päivärahat työreissulta. Matkakuluista aiheutuneet kustannukset nostavat urakan kokonaishintaa.

Maalikerrosten määrä

Joskus talon julkisivu täytyy maalata kahteen kertaan. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi silloin kun julkisivulle suoritetaan merkittävä värin vaihto tai vanha maalipinta on päässyt liian huonoon kuntoon. Toinen maalauskerros auttaa suojaamaan puujulkisivua ja parantamaan sen ulkonäköä. Kahteen kertaan maalauksessa maalimenekki on luonnollisesti suurempi ja työmäärä kasvaa. Tämä vaikuttaa suoraan maalausurakan hinnoitteluun.

Maalauksen tekninen haastavuus

Lisäksi maalattavan kohteen haastavuus voi vaikuttaa hinnan suuruuteen. Esimerkiksi jos talon ympäristö on vaativaaa maastoa tai sisältää monimutkaisia yksityiskohtia, maalauksen hinta voi olla suurempi. Helpoin ja halvin maalauskohde sijaitsee tasamaalla, jossa telineiden ja nostinten kanssa työskentely onnistuu vaivattomasti. Mikäli telineitä joudutaan kasaamaan ja purkamaan jatkuvasti työtä suorittaessa se lisää työskentelytunteja ja näkyy näin olleen plus merkkisenä hinnassa. Matala talo on myös lähtökohtaisesti helpompi maalata, joka laskee maalausurakan hintaa.

Maalin valinta

Talon ulkovuoren maalaukseen on saatavilla laaja valikoima erilaisia maaleja. Maalien laadussa ja kestävyydessä on suuria eroja, jotka näkyvät myös maalien hinnoissa. Öljymaali on myös yleisesti ottaen kalliimpaa kuin vesiohenteinen maali. Maalin valinnassa kannattaa käyttää maalausliikkeen tai rautakaupan asiantuntijaa, joka osaa suositella juuri sinun tarpeitasi vastaavan maalin.

Lisätyöt

Maalausurakan yhteydessä voidaan suorittaa myös muita julkisivuun liittyviä töitä. Näitä ovat esimerkiksi rännikourujen tyhjennys, sadevesijärjestelmän harjapesu, ulkovuoren lahokorjaukset tai rimoitusten vaihto. Valittujen lisätöiden määrä nostaa urakan hintaa, mutta on yleensä edullisempi tapa kuin lisätöiden teettäminen erillisurakkana.

Jotta saisit tarkemman arvion talon ulkovuoren maalauksen hinnasta, suosittelen ottamaan yhteyttä maalausyritykseen tai maalariin, joka pystyy tarjoamaan sinulle tarkemman arvion maalauksen hinnasta. Laatutriolta saat veloituksettoman kuntoarvion ja tarjouksen maalausurakasta. Kuntoarvion voit pyytää alla olevan lomakkeen kautta.

Vastaa