Millainen on hyvä sää maalata?

Millainen on hyvä sää maalata?

Ulkomaalauksen tärkein tavoite on suojata omaisuutesi arvon säilymistä ja kauneutta. Nämä tuo mielenrauhaa ja mahdollisuuden keskittyä hyvään elämään. Siksi Laatutrio on olemassa; voidaksemme helpottaa arkeanne ottamalla vastuun ulkomaalausten laadukkaasta ja takuuvarmasta huolehtimisesta.

Sää määrittää, milloin talon ulkomaalaus kannattaa toteuttaa. Vaikka on kehitetty myös talvella käytettäviä ulkomaaleja, on luonnollista, että kesä on maalarin sesonkiaikaa. Oulun seudulla paras aika ulkoseinien maalaukselle on toukokuusta elokuuhun. Suomen kesässä on kuitenkin myös olosuhteita, joiden kanssa on oltava tarkkana.

Miten sää tulee ottaa huomioon?

Paras maalaussää on lämmin poutainen kesäpäivä. Tällä säällä maalin kuivuminen on tasaista, jolloin maalauspinnasta on helppo saada tasaisen siisti. Maalaus onnistuu kuitenkin myös muussa säässä, kunhan ottaa olosuhteet huomioon ja suunnittelee maalausurakan huolellisesti. Ammattilaisina suunnittelemme työskentelymme niin, että urakka voi edetä ripeästi, vaikkei joka päivä olisikaan pilvipouta. Myös sadepäivät pystymme usein hyödyntämään; seinien homepesu on joka tapauksessa yhden päivän homma ja se sujuu yhtä lailla niin sateessa kuin paisteessakin.

Hyvän maalausjäljen saavuttaminen alkaa siitä, että maalattava pinta on kuiva. Myös ilmankosteuden ja lämpötilan täytyy olla kohtuullinen (suhteellinen kosteus alle 80% ja lämpötila +5 astetta), jotta maali kuivuu vikkelästi eikä kosteus laskeudu märän maalin päälle. Maalivalintana öljymaali on herkempi kosteudelle, sillä sen kuivumisaika on pitkä. Nykyään suositaankin vesiohenteisia maaleja, jotka kuivuvat jo parissa tunnissa. Vesiohenteiset ovatkin menneet myös teknisesti öljymaalien edelle. Ne muun muassa keräävät vähemmän kasvustoa eli ovat huoltovapaampia, ja niiden huoltoväli on pitempi, eli ovat siis järkevämpiä taloudellisesti.

Ammattilaisen työllä on takuu säällä kuin säällä

Työskentelyn edetessä otamme huomioon mahdolliset muutokset sääennusteissa ja teemme varasuunnitelmia välttääksemme ikävät yllätykset. Asiakkaanamme voit olla sään suhteen huoleti, sillä olosuhteista riippumatta ammattilaisen tekemälle työlle on aina takuu. Joka vuosi toukokuusta elokuun loppuun teemme takuuvarmaa laatua

Ota yhteyttä!

Joona Harmaala

Myynti

040 1432 371

myynti@laatutrio.fi

PALVELULUPAUKSEMME

Toimimme aina vastuullisesti

#oikeastilaadukas

Open chat
👋 Moro! Tarvitko jeesiä?😊
Laatutrio
👋 Moro! Tarvitko jeesiä?😊